חג הפורים הוא אחד הימים המתוקים ביותר בשנה ולמעשה אפשר להגיד שממתקים ושוקולדים הם חלק מרכזי "ממאכלי החג" ויחד איתם שולטות ביום הזה בכל שנה גם אוזני המן המתוקות, מה שהופך את החג הזה ליום מושלם לסדר לילדים שלכם ולכל בני המשפחה פעילות מתוקה וטעימה שתמלא בצורה מיוחדת את ימי החופש הריקים. גם אתם מחפשים מה לעשות עם הילדים בפורים ורוצים לסדר להם פעילות מעשירה, מהנה ומתוקה שיכולה גם לעזור להם לפתח תחביב חדש במטבח הביתי? במיוחד כדי לסדר לכם את החג הכי מתוק בשנה, הכנתי סדרה חדשה של סדנאות שוקולד לפורים המיועדות לכל מי שרוצה להפוך את השוקולד לממתק הרשמי בקרב כל בני הבית.
סדנת שוקולד לפורים היא הזדמנות מושלמת ליצור בעצמכם קינוחי חג מיוחדים יותר מאשר אוזני המן המסורתיות שהתרגלנו לאכול בכל שנה מחדש, ולכן בכל סדנה מחדש אני יוצקת מחדש תוכן עיוני מעניין והכשרה מקצועית מקיפה, שבעזרתה גם אתם וגם הילדים שלכם תוכלו לקחת את הכלים והידע שצברתם אצלי וליישם אותם באופן עצמאי במטבח שלכם בבית. מסגרת התוכן שאני מעבירה לכל קבוצת משתתפים מבוססת על שנים רבות של ניסיון מקצועי בעולמות השוקולד והקונדיטוריה, בהן למדתי בין היתר במוסד הקולינריה היוקרתי "קורדון בלו", והיא מתאימה לרמות שונות של הכשרה מקצועית וגם לבילוי קליל עם כל בני המשפחה שלא דורש ניסיון מקדים או ידע וכישורים במטבח הביתי.
במרכזה של כל סדנת שוקולד לפורים ניצב כמובן תפריט השוקולד הייחודי שלי, אשר חלק ממנו מבוסס על ממתקי שוקולד מפורסמים כמו פרלינים או מעדני גנאש, אשר אתם כנראה מכירים ובוודאי הייתם שמחים ללמוד להכין לבד בבית, אך במקביל הוא כולל גם לא מעט הפתעות ואפילו טעמים של שוקולד שפיתחתי בעצמי במהלך הקריירה שלי בעולם הקונדיטוריה והשוקולד. התפריט הרחב של שוקולדים מיוחדים שאני מציעה לכל קבוצת משתתפים נועד כדי לחשוף אתכם, ההורים, לקשת רחבה של טעמים וארומה הקיימת עמוק בתוך סודותיו הכמוסים של עולם השוקולד, ובמקביל גם לדאוג שלילדים שלכם תהיה הזדמנות להתנסות בטעמים מיוחדים שיהפכו מהר מאד לשוקולדים האהובים עליהם, אך במידת הצורך ניתן כמובן לערוך בו שינויים במקרה ולאחד או יותר מהמשתתפים בסדנה ישנה הגבלה תזונתית.
סדנת שוקולד לילדים היא לא בדיוק המקום לתרגל בו קולינריה וקונדיטוריה ברמה מקצועית גבוהה, זאת מכיוון שמרבית המשפחות שמגיעות אליי לא מצוידות בידע רב, ניסיון מקדים או כישורים מפותחים במטבח הביתי, אלא נמצאות רק בתחילת דרכן אל עבר הפיתוח התחביב המשפחתי החדש והטעים ביותר שניתן לפתח בתור משפחה. במקביל, ישנן משפחות רבות שבהן אפילו ילדים צעירים יחסית מראים כישורים קולינריים מתקדמים, כישרון טבעי ואהבה לעבודה מתוקה במטבח, ולכן אני יודעת להתאים מראש את אופייה ורמתה המקצועית של ההכשרה וההעשרה כדי ליצור לכל בני המשפחה שלכם את החוויה המושלמת שאחריה אף אחד מכם לא יוכל להכניס יותר אפילו פירור אחד של שוקולד.
רגע לפני שאתם סוגרים אצלי סדנת שוקולד לפורים ומפסיקים לשאול את עצמכם מה לעשות עם הילדים בימי החג והחופש, כדאי לדעת שישנו גורם אחד מהותי שעלול להוות "תקרת זכוכית" מגבילה במקרה של כמות היחס האישי וההכשרה שמקבל כל משתתף בסדנה, שהוא גודל הקבוצה ומספר המשתתפים. בתור "כלל אצבע" כדאי לזכור שככל שישנם יותר משתתפים בכל סדנה כך פוחתת האפשרות המעשית להעביר הכשרה מקצועית מלאה ולהעניק יחס אישי מלא לכל משתתף, ולכן למרות שהסדנאות שלי מתאימות גם לאירועי עובדים וקבוצות גדולות אחרות, הפורמט המושלם לערוך בו את הסדנה הוא בקבוצה קטנה יותר, לדוגמה בקבוצה של 4-7 משתתפים שכוללת רק את בני המשפחה.
עדיין לא החלטתם מה לעשות עם הילדים בפורים ויש לכם שאלות נוספות לגבי הסדנאות שלי? אני אשמח לערוך עמכם שיחת היכרות קצרה כדי להסביר לכם בדיוק איך אני הולכת להפוך את החג שלכם ליום הכי טעים שהיה למשפחה שלכם השנה.